Tehosta viljelyä dataan perustuvalla viljelyseurannalla

Käytä dataa viljelysi optimoimiseen – Tutustu dataan perustuvaan viljelyseurantaan

Dataan perustuva viljelyseuranta on avainasemassa, kun halutaan tehostaa viljelytuloksia kasvihuoneessa. Dataan perustuvalla viljelyseurannalla tarkoitetaan prosessia, jossa kasvien pääosista, kuten lehtipinta-alasta, juuristosta ja kukista rekisteröidään tietoja. Näin voidaan luoda tehokkaampaa viljelystrategiaa sekä tehdä tarvittavia viljelytoimenpiteitä sen mukaisesti. Haluamme auttaa sinua optimoimaan kasviesi kasvua ja kehitystä dataan perustuvan viljelyseurannan avulla.

”Tehosta viljelyä kohdistamalla viljelytoimenpiteitä tarkemmin ja säästä siten kustannuksissa”

Alla BASF:in asiantuntijoiden Basf:in asiantuntijoiden Marcel Huibersin, Kees van Vlietin ja Marijn Stolzen kaksiosainen video, jossa he kertovat dataan perustuvasta kurkunviljelystä ja sen tärkeydestä viljelyn hallinnassa.

Ensimmäinen video on katsaus taaksepäin vuoteen 2022, jossa asiantuntijat esittelevät kasvihuonetta ’s-Gravenzandessa. Tulevaisuudessa tullaan paljon viljelemään dataan perustuvan viljelyseurannan avulla, jotta pystytään paremmin pitämään viljelyä hallinnassa ja keskittämään työt oikeisiin toimenpiteisiin. Asiantuntijat painottavat RTR:n (Ratio Temperature Radiation) seuraamista, joilla viitataan kasvien kasvuun vaikuttaviin ympäristömuuttujiin: suhteelliseen kosteuteen, lämpötilaan ja säteilyyn. Näin ollen viljelijät voivat säätää erilaisia kasvihuoneen parametreja, kuten lämpötilaa, kosteutta ja valon määrää, jotta ne ovat optimaalisia kasvien kasvulle ja kehitykselle

Toisessa videossa BASF:in asiantuntijat käyvät läpi kurkkujen keskeiset luvut ja niiden merkityksen, kuten lehtipinta-alan. Lehtien kehitys on tärkeä indikaattori kasvin kasvun seurannassa, koska se vaikuttaa kasvin tuottoon ja laatuun. Videolla keskitytään lehtien kehityksen ja pinta-alan merkitykseen. Lehtipinta-alan mittaaminen voi antaa tärkeää tietoa kasvin terveydestä ja kasvusta, joka vaikuttaa myös sadontuottoon.

Onnistuneen
viljelyseurannan takaamiseksi ja aiempien virheiden välttämiseksi, on tietoa
kerättävä säännöllisesti. Dataan perustuva viljelyseuranta on tärkeä osa
viljelyä, sillä sen avulla kasvin kasvua ja kehitystä voidaan mitata ja tehdä
päätöksiä esimerkiksi kastelun ja lannoituksen tarpeesta sekä tunnistaa
mahdolliset ongelmat kasvien kasvussa. 

Mitä seuraavaksi – kasvullisia vai generatiivisia toimenpiteitä?

Onko valitsemani kastelu- ja lannoitusstrategia optimaalinen kasvustolle?

Lehtipinta-ala ja lehtien kehitys ovat vain joitakin esimerkkejä siitä, millaista dataa voidaan kerätä ja hyödyntää viljelyssä. Myös juuriston kasvua ja terveyttä voidaan arvioida erilaisilla mittauksilla, kuten juuriston tilavuuden ja pituuden mittauksilla. Tämä auttaa ymmärtämään, kuinka hyvin kasvi ottaa ravinteita ja vettä, ja siten auttaa optimoimaan kasvien kasvuedellytyksiä. Varsien halkaisijan ja korkeimman kukkavarren mittaaminen puolestaan auttavat seuraamaan kasvien kehitystä ja tunnistamaan mahdolliset kasvuprosessiin liittyvät ongelmat. Valinnaiset parametrit, kuten lehden pituus ja kukkakoko, voivat antaa lisätietoa kasvien terveydestä ja hyvinvoinnista.

Haluamme jakaa omaa ja yhteistyökumppaneidemme asiantuntemusta ja auttaa asiakkaitamme menestymään. Ota yhteyttä, niin autamme sinua saavuttamaan parhaan mahdollisen tuloksen.


Ennaltaehkäise kasvintuhoojat ajoissa

Miten ennaltaehkäistä kasvintuhoojia? Ennaltaehkäise kasvintuhoojat riittävän ajoissa. Ennaltaehkäisevät toimenpiteet etenkin vaikeille kasvitaudeille ovat välttämättömyys. Kasvitaudit ja tuhohyönteiset aiheuttavat vuosittain sadonmenetyksiä, laadun heikkenemistä sekä koko kasvuston

Lue lisää
Helle päivä - Save the Date 2023

Helle-päivä tulee taas – varaa 28.7. kalenteriin!

Helle ja Koroisten Puutarha järjestävät yhdessä perinteisen Helle-päivän asiakkailleen ja päämiehilleen Liedon Vanhalinnassa, Helteen toimistolla perjantaina 28.7.2023. Kutsut tarkempine tietoineen ja ilmottautumisohjeineen lähetetään sähköpostitse lähiviikkoina. 

Lue lisää