Onnistunut kasvihuoneprojekti avaimet käteen periaatteella – Kulmalan Puutarha

kasvihuone Jetta Kulmala

Jetta Kulmala uudessa Helteen toimittamassa blokkihuoneessa

Kulmalan Puutarha on tyytyväinen projektin kulkuun

Lassen Luomu -brändistään tunnettu Kulmalan Puutarha laajensi tuotantopinta-alaansa merkittävästi Puutarhaliike Helteen avaimet käteen blokkikasvihuoneratkaisulla. Projekti sisälsi itse kasvihuonerakentamisen lisäksi muun muassa huoneeseen tulevat LED-valaisimet, salaattilinjat, verhot ja tuulettimet.

Halusimme paitsi laajentaa viljelyalaa, tehdä tuotannosta myös energiatehokkaampaa ja siinä on nyt totisesti onnistuttu, Jetta Kulmala perusteli laajennusprojektia. ”LED-valaisimien ansiosta sähkönkulutuksemme pieneni 50% viime talvena ja se oli todellinen pelastus ottaen huomioon talven 2022-2023 energiakriisin.”

Kulmala sanoo uuden blokkihuoneen tuotantokapasiteetin olevan myös aivan omaa luokkaansa verrattuna vanhempiin huoneisiin. Tämä johtuu blokkihuoneen ominaisuuksista – runsaammasta valon määrästä, paremmasta ilmastonhallinnasta sekä liikkuvasta kourujärjestelmästä. ”Saamme tavaraa ulos merkittävästi enemmän uudesta huoneesta vanhaan verrattuna”.

Nivolator tuuletin ja LED-valot

”LED-valaisimien ansiosta sähkönkulutuksemme pieneni 50% viime talvena..."

-Jetta Kulmala

 

Kasvihuonetoimitukseen sisältyi myös kasvihuonetekniikka, kuten Nivolator-tuulettimet, LED-valaisimet ja verhot.  


”Saamme tavaraa ulos merkittävästi enemmän uudesta huoneesta vanhaan verrattuna”

-Jetta Kulmala

luomutuotantoa

Miksi juuri Helle valikoitui projektin toimittajaksi?

Helteen porukka oli alusta asti niin antaumuksellisesti projektissa mukana – kuunteli ja mietti asiakkaan näkökulmasta parhaita ratkaisuja. Projektisuunnitelmat olivat todella perusteelliset, joten oli helpompi luottaa myös hyvään lopputulokseen, vaikka muitakin toimijoita kilpailutettiin, Kulmala summaa. ”Yhteistyö on ollut hyvää ja tiivistä alusta loppuun asti.”

Lasse Kulmala ja Jesse Helle

Miten projekti eteni?

Maatyöt alkoivat maaliskuussa 2022 ja itse huoneen pystytykseen päästiin jo huhtikuussa. Lokakuussa 2022 huone saatiin jo täyteen käyttöön. Toimitus oli siis nopea ja sujuva. Itse rakennustyön toteutti Helteen vakiokumppani, kotimainen Kasvihuonerakennus J & P Kurki Oy. Myös heidän ammattitaitonsa ja toimintansa sai kiitosta Kulmalalta.

”Meille on tärkeää vahva luottamus kaikkien yhteistyökumppaniemme kanssa ja Helle on asiakaspalvelullaan ja toiminnallaan meidän luottamuksen ansainnut.”

”...Helle on asiakaspalvelullaan ja toiminnallaan meidän luottamuksen ansainnut.”

-Jetta Kulmala

Kulmalan Puutarha on kotimaisen luomuviljelyn pioneeri, joka viljelee salaatteja, kurkkua, tomaatteja ja yrttejä Perniössä, Lounais-Suomessa. Tuotteet tunnetaan Lassen Luomu-tuotemerkistään.

Basilikaa uudessa huoneessa
Hyvää joulua

Jouluterveisemme

Haluamme antaa joululahjamme hyvään tarkoitukseen ja tänä vuonna lahjan saajaksi valikoitui Icehearts ry:n Turun jaosto. Icehearts ry tekee ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä, jotta yksikään lapsi ei jäisi

Lue lisää