Kirvat ovat täällä – onneksi on ratkaisutkin!

kirvojen torjunta

Ilmojen lämmetessä kirvat ja villakilpikirvat valtaavat taas alaa. Kirvat ovat viljelijöille yleinen riesa tuotantosuunnasta riippumatta. Ne kiusaavat niin salaatin, kurkun, tomaatin kuin koristekasvien ja omenanviljelijöitäkin. 

Kirvojen torjuntaan on onneksi tehokkaita biologisia ratkaisuja. Kemiallisten torjunta-aineiden käyttöä ajetaan hyvästä syystä aktiivisesti alas, joten keinot torjuntaan on löydettävä kestävämmistä, ekologisimmista vaihtoehdoista. Alla luettelemme Helteen työkalupakin parhaat työkalut kirvoven ja villikilpikirvojen torjuntaan:

MICROMUS-SYSTEM®

Kirvojen ja villakilpikirvojen torjuntaan.

Micromus on tehokas, kestävä ja pitkäikäinen peto kirvoille. Muista harsokorennoista poiketen, sekä toukat että aikuiset korennot syövät kirvoja. Yksi toukka syö toukka-aikana keskimäärin 130 kirvaa, aikuinen voi syödä jopa 100 kirvaa päivässä. Micromus on hyödyllinen myös, koska se selviää hieman viileämmissä lämpötiloissa (10⁰c).

Käyttö: Vapautetaan kasvustoon heti kirvojen ensihavaintojen yhteydessä. Aikuinen Micromus on yöeläin, joten suositellaan vapautettavan myöhään iltapäivällä tai alkuillasta.

SILTAC® SF

tehokas, ekologinen valmiste kirvoille ja muille tuholaisille!

Siltac® SF on tarkoitettu kirvoja, päärynäkemppejä, kehrääjäpunkkeja, äkämäpunkkeja, ripsiäisiä sekä jauhiaisia vastaan. Sen vaikutus tuholaisiin on fysikaalinen.

Siltac SF ei sisällä mitään aktiivisia ainesosia, kuten tavallisia kasvinsuojeluaineita. Se ei jätä jäämiä eikä vaadi varoaikoja. Tuote ei ole vaaraksi kimalaisille eikä tarhamehiläisille. Käyttöä ei kuitenkaan suositella niiden ruoanetsintäaikana.

Käyttö: levitetään ruiskutteena suoraan kasvustoon. Sopii käytettäväksi avomaalle, kasvihuoneeseen ja tunneliin. 

Sekä MICROMUS-SYSTEM® että Siltac® SF ovat saaneet viljelijöiltä paljon kiitosta ja positiivista palautetta toimivuudestaan ja tehokkuudestaan!

Ennaltaehkäise kasvintuhoojat ajoissa

Miten ennaltaehkäistä kasvintuhoojia? Ennaltaehkäise kasvintuhoojat riittävän ajoissa. Ennaltaehkäisevät toimenpiteet etenkin vaikeille kasvitaudeille ovat välttämättömyys. Kasvitaudit ja tuhohyönteiset aiheuttavat vuosittain sadonmenetyksiä, laadun heikkenemistä sekä koko kasvuston

Lue lisää
Helle päivä - Save the Date 2023

Helle-päivä tulee taas – varaa 28.7. kalenteriin!

Helle ja Koroisten Puutarha järjestävät yhdessä perinteisen Helle-päivän asiakkailleen ja päämiehilleen Liedon Vanhalinnassa, Helteen toimistolla perjantaina 28.7.2023. Kutsut tarkempine tietoineen ja ilmottautumisohjeineen lähetetään sähköpostitse lähiviikkoina. 

Lue lisää