Kirvat ovat täällä – onneksi on ratkaisutkin!

kirvojen torjunta

Ilmojen lämmetessä kirvat ja villakilpikirvat valtaavat taas alaa. Kirvat ovat viljelijöille yleinen riesa tuotantosuunnasta riippumatta. Ne kiusaavat niin salaatin, kurkun, tomaatin kuin koristekasvien ja omenanviljelijöitäkin. 

Kirvojen torjuntaan on onneksi tehokkaita biologisia ratkaisuja. Kemiallisten torjunta-aineiden käyttöä ajetaan hyvästä syystä aktiivisesti alas, joten keinot torjuntaan on löydettävä kestävämmistä, ekologisimmista vaihtoehdoista. Alla luettelemme Helteen työkalupakin parhaat työkalut kirvoven ja villikilpikirvojen torjuntaan:

MICROMUS-SYSTEM®

Kirvojen ja villakilpikirvojen torjuntaan.

Micromus on tehokas, kestävä ja pitkäikäinen peto kirvoille. Muista harsokorennoista poiketen, sekä toukat että aikuiset korennot syövät kirvoja. Yksi toukka syö toukka-aikana keskimäärin 130 kirvaa, aikuinen voi syödä jopa 100 kirvaa päivässä. Micromus on hyödyllinen myös, koska se selviää hieman viileämmissä lämpötiloissa (10⁰c).

Käyttö: Vapautetaan kasvustoon heti kirvojen ensihavaintojen yhteydessä. Aikuinen Micromus on yöeläin, joten suositellaan vapautettavan myöhään iltapäivällä tai alkuillasta.

SILTAC® SF

tehokas, ekologinen valmiste kirvoille ja muille tuholaisille!

Siltac® SF on tarkoitettu kirvoja, päärynäkemppejä, kehrääjäpunkkeja, äkämäpunkkeja, ripsiäisiä sekä jauhiaisia vastaan. Sen vaikutus tuholaisiin on fysikaalinen.

Siltac SF ei sisällä mitään aktiivisia ainesosia, kuten tavallisia kasvinsuojeluaineita. Se ei jätä jäämiä eikä vaadi varoaikoja. Tuote ei ole vaaraksi kimalaisille eikä tarhamehiläisille. Käyttöä ei kuitenkaan suositella niiden ruoanetsintäaikana.

Käyttö: levitetään ruiskutteena suoraan kasvustoon. Sopii käytettäväksi avomaalle, kasvihuoneeseen ja tunneliin. 

Sekä MICROMUS-SYSTEM® että Siltac® SF ovat saaneet viljelijöiltä paljon kiitosta ja positiivista palautetta toimivuudestaan ja tehokkuudestaan!

Hyvää joulua

Jouluterveisemme

Haluamme antaa joululahjamme hyvään tarkoitukseen ja tänä vuonna lahjan saajaksi valikoitui Icehearts ry:n Turun jaosto. Icehearts ry tekee ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä, jotta yksikään lapsi ei jäisi

Lue lisää