Kirvat ja härmä – nyt on otollinen aika suojautua

Kesän vaihtuessa syksyyn kirvat kömpivät hiljalleen kasvihuoneisiin. Ilmojen viiletessä olosuhteet muuttuvat otollisemmiksi myös härmälle. Nyt on aika suojautua molemmilta!

Helle on tuonut Suomen markkinoille kaksi täysin uutta ja tehokkaaksi todettua ratkaisua kirvojen ja härmän torjuntaan Biobestiltä – belgialaiselta biologisen torjunnan pioneerilta.


FYTOSAVE®

Elisiittori härmäsienen torjuntaan mm. kurkulla, tomaatilla, mansikalla.

FytoSave® on vähäriskinen kasvinsuojeluaine, joka torjuu härmäsientä useista kasvihuonekasveista. Se on elisiittorivalmiste, joka edesauttaa kasvin luontaista puolustuskykyä patogeeniä vastaan. Tuotteet hinta-tehosuhde on erinomainen. Omat koeviljelijämme ovat testanneet tuotetta ja olleet tuloksiin tyytyväisiä.

Käyttöohje: FytoSave®-valmistetta tulee käyttää ennaltaehkäisevästi ja 1–5 peräkkäistä levityskertaa, jotta valmiste stimuloi riittävästi kasvin puolustusmekanismeja. Käsittely pitää toistaa 7– 10 vuorokauden välein tautitilanteen mukaan. Jos härmää esiintyy jo kasvustossa tai sen riski esiintymiselle on suuri, tulee kasvinsuojelu ennen FytoSave®-valmisteen käyttämistä aloittaa käyttämällä valmistetta, jolla on parantava vaikutus.

Käyttötarkoitus: Käyttöohjeessa mainittujen kasvitautien torjuntaan mm. kurkuilla (avomaa-, kasvihuone- ja pikkelsikurkut), kurpitsalla, tomaatilla, paprikalla ja chilillä kasvihuoneessa ja tunnelissa.

Vähäiset käyttötarkoitukset (minor use) – käyttöohjeet: Varsinaisen luvan lisäksi valmisteen käyttö on sallittu vähäisiin käyttötarkoituksiin mm.: baby-leaf -tuotteilla, pinaatilla, mansikalla, vadelmalla, pensasmustikalla, yrteillä, lehtisalaatilla ja koristekasveilla niin avomaalla, tunnelissa kuin kasvihuoneessakin. Minor use -lupa on voimassa 22.04.2031 asti.

MICROMUS-SYSTEM®

Kirvojen ja villakilpikirvojen torjuntaan.

Micromus on tehokas, kestävä ja pitkäikäinen peto kirvoille. Muista harsokorennoista poiketen, sekä toukat että aikuiset korennot syövät kirvoja. Yksi toukka syö toukka-aikana keskimäärin 130 kirvaa, aikuinen voi syödä jopa 100 kirvaa päivässä. Micromus on hyödyllinen myös, koska se selviää hieman viileämmissä lämpötiloissa (10⁰c).

Käyttö: Vapautetaan kasvustoon heti kirvojen ensihavaintojen yhteydessä. Aikuinen Micromus on yöeläin, joten suositellaan vapautettavan myöhään iltapäivällä tai alkuillasta.

YaraVita Actisil

YaraVita® -tuotekampanja käynnissä nyt!

Uuden vuoden kunniaksi järjestämme YaraVita® -kampanjan yhdessä Yaran kanssa! Kun ostat 31.3.2023 mennessä vähintään 40 litraa YaraVita®-lehtilannoitteita tai -biostimulantteja, saat YaraVita® -suojalasit ja -käsineet kaupan

Lue lisää