Biostimulantit ja viljelyn apuaineet

Biostimulantit ja viljelyn apuaineet ovat aineita, joilla on kasvia hyödyttäviä ja tuholaisia ja taudinaiheuttajia haittaavia ominaisuuksia. Eivät sisällä kasveihin tai maahan imeytyviä kemikaaleja, joten eivät ole perinteisiä kasvinsuojeluaineita, vaan sopivat täydentämään niiden käyttömahdollisuuksia. 

Siltac® SF

Siltac® SF on tehokas tuote tuholaisille! Tuotteen vaikutus tuholaisiin on fysikaalinen. Siltac SF ei sisällä mitään aktiivisia ainesosia, kuten tavallisia kasvinsuojeluaineita. Se ei jätä jäämiä, ei vaadi varoaikoja ja sopii myös luomuviljelyyn! Voidaan käyttää niin avomaalla, kasvihuoneessa kuin tunnellissakin. Siltac SF ei ole vaaraksi kimalaisille eikä tarhamehiläisille. Tuotteen käyttöä ei kuitenkaan suositella niiden ruoanetsintäaikana. Voit ostaa tuotteen myös suoraan verkkokaupasta.

YaraVita ACTISIL

YaraVita ACTISIL on nestemäinen lehtilannoite joka pohjautuu koliinistabiloituun ortopiihappoon (ch-OSA®) ja kalsiumiin. Se on kehitetty auttamaan kasveja kestämään vaikeita kasvuolosuhteita ja siten parantamaan sadon laatua ja määrää. Neste on helppo mitata, kaataa ja sekoittaa ruiskutussäiliöön. Tuote sopii luomuviljelyyn! Voit ostaa tuotteen myös suoraan verkkokaupasta.

Rootip Start

Sisältää aminohappoja, typpeä ja kalsiumoksidia, sekä runsaasti tärkkelystä, jonka hajoaminen edistää hyödyllistä mikrobitoimintaa kasvin juuristossa. Edistää juurten nopeaa kehitystä ja vahvistaa kasville hyödyllisten mikrobien ja sienten toimintaa kasvualustassa. Käytetään ruukutuksen yhteydessä. Voit ostaa tuotteen myös suoraan verkkokaupasta.

Rootip MZ

Sisältää yhdistelmän aminohappoja, orgaanista typpeä, sinkkiä, mangaania ja muita hivenravinteita kasvin hivenravinteiden saannin varmistamiseksi. Vaikuttaa erityisesti juurten aktiivisuuteen, ja lisää kasvien vastustuskykyä ääriolosuhteissa. Sinkki lisää myös kasvisolukon vastustuskykyä tauteja ja tuholaisia vastaan. Käytetään esim. ruukutuksen tai ulos istutuksen jälkeen, tai myöhemmin kasvukaudella tarvittaessa. Voit ostaa tuotteen myös suoraan verkkokaupasta.

AlsupreS

Rikkivalmiste, joka sisältää myös kasvia vahvistavan typpilisän. Rikki on kaasuuntumattomassa muodossa, vaikutustapa on hapettuminen, jolloin rikkikaasun aiheuttamia vaurioitakaan ei synny. Valmisteen voi lisätään kasvualustaan, josta rikkimolekyylit kulkeutuvat kasviin vahvistaen kasvin suojamekanismeja lisäämällä sen fytoaleksiinituotantoa. Fytoaleksiinien avulla kasvit suojatutuvat taudinaiheuttajilta ja tuholaisilta, esimerkiksi härmältä. Valmistetta voi käyttää myös lehtiruiskutteena, jolloin se myös tehokkaasti puhdistaa taudinaiheuttajia lehdistöstä. Voit ostaa tuotteen myös suoraan verkkokaupasta.

Yhteyshenkilö:

Mika Ahlqvist

Kasvihuonevihannesten siemenet