Marjojen taimet

Helteellä on laaja ja laadukas valikoima eri lajikkeita niin mansikan-, pensasmustikan- kuin vadelmantaimistakin. Valitsemme toimittajamme tarkasti ja testaamme taimia itse aktiivisesti Suomen kasvuolosuhteissa. Toimitamme myös muut marjanviljelyyn tarvittavat oheistuotteet harsoista lannoitteisiin, pölytykseen ja biologiseen torjuntaan. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Taimien toimitus- ja takuuehdot

Mansikan taimet

Mansikan taimet tulevat meille pääsääntöisesti saksalaiselta Kraegen ja hollantilaiselta Neessenin taimistoilta. Uutuus taimina ovat italialaisen taimituottajan Coviron suomen ilmastoon sopivat lajikkeet. Taimet ovat pääsääntöisesti lepotilaisia ja pakkasvarastoituja. Taimet toimitetaan viikoittain eteenpäin asiakkaille ilman välivarastointia heti kun ne ovat saapuneet pakkaskuljetuksena toimittajilta meille. Taimia on saatavissa useita taimikokoja ja lajikkeita, ks. taulukko mansikkalajikkeista.

Mansikan taimikoon valinta

Tarkkaa sadon ajoitusta haluttaessa käytetään odotuspeti- (WB) tai tray ­ taimia. Kookkaiden taimien etu on myös kohtuullinen sato jo istutusvuonna. Kun halutaan perustaa mansikkakasvusto avomaalle edullisesti, käytetään A taimia. Niitä käytettäessä perustamiskustannukset ovat pienemmät, taimimateriaalin käsittely on helpompaa ja myös istutustyö on nopeampaa. Toisaalta pienempiä taimityyppejä käytettäessä sato jää istutusvuonna pienemmäksi. 

Varmista aina myyjiltämme toivomasi taimikoon ja -lajikkeen saatavuus. Autamme mielellämme sinua mansikkalajikkeen ja taimityypin valinnassa, jotta saisit suunnittelemaasi viljelytapaan sopivimmat taimet.

Saatavana mm. seuraavia lajikkeita:

Aikaiset lajikkeet

Pääsatokauden lajikkeet

Myöhäiset lajikkeet

Jatkuvasatoiset lajikkeet mm.

Flair

Verdi

Salsa

Mara des Bois

Allegro

Magnum

Faith

Favori

Clery

Korona

Magnus

Murano

Dahli

Alexia

Malwina

Malling Champion

Honeoye

Sonsation

 

Furore

Malling Centenary

Sonata

 

Florentina

Rumba

Malling Allure

 

Malling Ace

Falco

Asia

 

Bravura

Parlando

Polka

  
 

Jenkka

  

Jenkka on uusi pääsatokauden lajike. Marjat ovat erittäin maukkaita ja kiiltäväpintaisia. Lajike soveltuu hyvin suoramyyntiin ja lyhyeen kauppaketjuun. Jenkan taimia on kauttamme saatavilla kaudelle 2024.

Parlando on toivottu tulokas alkukauden viljelyyn. Se tuottaa kartion muotoisia hedelmiä, joissa on kaunis kiilto ja kirkkaan punainen väri. Herkullinen tuoksu ja korkea Brix-arvo takaavat erinomaisen maun.

Vadelmantaimet

Toimitamme ennakkotilausten perusteella Alankomaista Vajolet ja Glen Ample sekä Tulameen vadelmalajikkeiden taimia. Taimet toimitetaan 2-3 verson 160+ long cane -pottitaimina 1,8-2 litran ruukuissa. Taimia on saatavana rajoitetusti.

Vajolet

Aikainen ja satoisa vadelmalajike, jolla kirkkaan punaiset, hyvänmakuiset marjat. Vajolet on voimakaskasvuinen ja marjat ovat hyvin esillä. Lajikkeen kauppakestävyys on hyvä. 

Glen Ample

Suosittu lajike on satoisa, lähes piikitön ja pystykasvuinen. Marjat ovat suuria, kiinteitä ja niiden kauppakestävyys on hyvä.

Tulameen

Lajikkeen marjat ovat suuria, kirkkaanpunaisia ja muodoltaan pitkän kartiomaisia. Marjojen maku on raikkaan makea. Lajike on tuottoisa ja nopeakasvuinen sekä marjat ovat hyvin kauppakestäviä.

Glen Ample

Kysy myyjiltämme myös muita lajikkeita ja taimikokoja.

MUISTATHAN TILATA KAUDEN 2024 VADELMANTAIMET JO KEVÄÄLLÄ 2023!

Pensasmustikan taimet

Pensasmustikoissa yhdistyy sekä hyöty että koristeellisuus. Pensasmustikka kukkii valkoisin kukin keväällä ja syysväri on kauniin punainen. Valikoimaamme kuuluu erikokoisia taimia usealta eri toimittajalta. Pensasmustikoita kannattaa aina istuttaa vähintään kahta eri lajiketta vierekkäin, näin saadaan varmistettua riittävä kukkien pölytys.

Pensasmustikan taimet kannattaa tilata ajoissa halutun taimikoon saatavuuden varmistamiseksi.

pensasmustikka Patriot

Yhteyshenkilöt:

Tiina Välke

Tarvikkeet, marjakasvien taimet ja biologinen torjunta

Lassi Turve

Tarvikkeet ja marjakasvien taimet