Kimalaiset

Tuomme maahan belgialaisen BIOBEST N.V. tuottamia torjuntaeliöitä ja kimalaisia. Laadukkaat tuotteet ja nopea toimitus takaavat parhaan mahdollisen lopputuloksen käyttäjälle.

Kimalaisten osalta tuotevalikoimaamme kuuluu kuusi erilaista pesää:

  • Minipesä: Ei kuningatarta, vähintään 30 työläistä, pienille pinta-aloille 3-400 m2, toiminta-aika 3-4 viikkoa.
  • Mediumpesä: 1 kuningatar + yli 80 työläistä, alle 1000 m2 pinta-aloille, toiminta-aika 4-6 viikkoa.
  • Normaalipesä: 1 kuningatar + yli 80 työläistä, max 1500 m2 aloille, toiminta-aika 6-8 viikkoa (kesäaikana).
  • Valopesä: 1 kuningatar + yli 100 työläistä. Muuten sama kuin normaalipesä. Valoilla viljelyyn, toiminta-aika riippuu viljelyajankohdasta (luonnonvalon määrästä).
  • Multipesä: Avomaalle tarkoitettu multipesä, jossa on kolme erillistä pesää. Noin 350 kpl kimalaisia. Pesän materiaali on säänkestävää polystyreeniä. Suositus 2-3 pesää / hehtaari. Riittää pölytykseen 4-6 viikon ajan.
  • Flying Doctors® -pesiin on kehitetty erityinen sisäinen levitysjärjestelmä, jonka avulla kimalaiset voivat levittää biologisia kasvinsuojeluaineita ja/tai siitepölyä kasvustoon. Flying Doctors® -pesiä on useassa eri koossa.

Kasvien pölytys

Kunnollinen pölytys on olennainen osa hedelmöitystä ja tuotantoa. Ennen viljelijät luottivat, viljelykasvista riippuen, mehiläisiin, käsin pölytykseen tai kasvunsääteisiin. Kaikilla näillä menetelmillä on huonot puolensa:

Mehiläiset eivät yleensä työskentele hyvin kasvihuoneissa eivätkä kasvutunneleissa. Ne ovat yleensä tehottomia tai riittämättömiä kun lämpötila on alle 15°C sekä pilvisellä säällä.

Pölytys käsin vie aikaa ja sen toteuttaminen on hankalaa.

Hormonien käytön seurauksena saadaan usein huonolaatuisia hedelmiä, jotka eivät sovi esim. vientiin (pehmeitä, siemenettömiä ja epämuodostuneita hedelmiä).

Lue lisää tehokkaasta pölytyksestä ja kimalaisten eduista pölyttäjinä!

Kimalaisten käytöstä saatavat edut

  • erinomaisia pölyttäjiä vaikeissakin olosuhteissa
  • erinomaisia työntekijöitä
  • säästävät valtavasti työkustannuksia
  • suurempi sato ja parempi laatu

Mehiläisistä poiketen kimalaiset ovat aktiivisia myös alhaisemmissa lämpötiloissa (5°C), tuulisissa olosuhteissa ja pilvisellä säällä. Koska toimitamme kimalaisia ympäri vuoden, niitä voidaan hyvin käyttää viljelmällä alku- ja loppukauden pölytyksiin.

Kimalaiset eivät ole erinomaisia pölyttäjiä vain ulkona, vaan ne ovat erityisen arvokkaita kasvihuoneissa ja muovitunneleissa.

Kimalaiset korvaavat täysin käsin tehtävän pölytyksen ja hormonien käytön. Kimalaisten pölyttämillä tomaatti-, paprika-, mustikka- ym. viljelmillä, saadaan sekä suurempi sato, että suurempia ja korkealaatuisempia vihanneksia ja hedelmiä.

Yhteyshenkilöt:

Tiina Välke

Tarvikkeet, marjakasvien taimet ja biologinen torjunta

Meira Nieminen

Biologinen torjunta ja kimalaiset, kukkien ja koristekasvien siemenet