Audiancella ja Sevancella viljelykokeissa erinomaisia satotuloksia
Audiancella ja Sevancella viljelykokeissa erinomaisia satotuloksia

Uudet De Ruiter -tomaattilajikkeet tuottivat hyviä satotuloksia Suomen viljelykokeissa 2015-2016. Encore-tyyppinen Audiance on ollut testeissä ja pienimuotoisesti myös kaupallisessa viljelyssä kesästä 2015. Myös hieman Encorea kookkaammasta Sevancesta on viljelykokemusta nyt parin vuoden ajalta.

Audiance on hedelmäkooltaan 90-100 g painava. Tertut ovat pitkät, 8-12 hedelmää / terttu, ja nivelettöminä ne ovat myös hyvin kestävät. Satoa kerättäessä verhiö jää terttuun, jolloin kauppahedelmät ovat verhiöttömiä. Hedelmät ovat myös hyvälaatuisia ja kauppakestäviä, ja värittyvät hyvin. Taimi on verraten voimakaskasvuinen ja kasvutavaltaan avoin. Lajike on tomaattihärmäresistentti. Satotulokset ovat olleet hyviä sekä valoviljelyssä että kausiviljelyssä luonnonvalolla.

Sevancen hedelmäkoko on viljelytekniikan avulla säädettävissä 100 - 125 g:n. Lajike sopii myös terttuviljelyyn, hedelmät ovat hyvin tasakokoisia ja tasaisesti värittyviä. Taimi on kasvuvoimaltaan hyvä, kasvutapa on avoin. Tomaattihärmäresistentti Sevance on tuottanut hyviä satotuloksia sekä valo- että kausiviljelyssä, ja myös sen hedelmien makuun on oltu erittäin tyytyväisiä.

Sekä Audiancen että Sevancen siemeniä on saatavissa meiltä.