UUTUUS: Kristalon GENA:lla uutta tehoa lannoitukseen!
UUTUUS: Kristalon GENA:lla uutta tehoa lannoitukseen!

Yaran uutuuslannoite Kristalon GENA sisältää poly-muotoista fosforia, joka liukenee myös olosuhteissa, joissa normaalilannoitteiden orto-muodossa oleva fosfori sakkaantuu. Ortofosfori saostuu erityisen helposti kun kasvualustan pH on yli 6,2, samoin hyvin matalissa Ph-arvoissa. Kristalon GENAn saostumattomuus ja sen ansiosta parempi ravinteiden saanti edistää kasvien tasapainoista kasvua.

Liuoslannoitteiden fosfori saostuu kalsiumin, magnesiumin ja raudan kanssa, eivätkä nämä ravinteet silloin ole kasveille käyttökelpoisessa muodossa. Tämä aiheuttaa kasvissa puutostiloja. Kristalon GENA:n saostumattoman polyfosforin mahdollistama parempi ravinteiden saanti mm. edistää juurten kehittymistä, parantaa kasvin vesitaloutta, lisää versojen ja nuppujen määrää ja nopeuttaa kasvua. Kristalon GENA:n avulla on viljelykokeissa saavutettu mm. koristekasveilla 20 % nopeampaa kasvua, vahvempaa juuristoa, tuuheaa versostoa ja parempaa lehtien väriä, sekä aikaista ja runsasta kukintaa. Tomaatilla ja paprikalla koetuloksissa näkyy taimien vahvistuminen ja sadon laadun ja määrän paraneminen.

Kristalon GENAN pääravinnearvot : 12-12-36 (12-5,2-30). Lannoite sopii erityisesti ryhmä- ja ruukkukasvien lannoitukseen, sekä vihanneskasvien taimille. Lisätietoja uutuuslannoitteesta saat myyjiltämme ja tästä Yaran linkistä:

http://www.yara.fi/uutiset/241897/uutuuslannoite-kristalon-12-12-36-gena-kasvihuoneeseen-ja-avomaan-viljelyyn/