Ennaltaehkäise kasvintuhoojat ajoissa

Miten ennaltaehkäistä kasvintuhoojia?

Ennaltaehkäise kasvintuhoojat riittävän ajoissa. Ennaltaehkäisevät toimenpiteet etenkin vaikeille kasvitaudeille ovat välttämättömyys. Kasvitaudit ja tuhohyönteiset aiheuttavat vuosittain sadonmenetyksiä, laadun heikkenemistä sekä koko kasvuston tuhoutumista. Avainsanat ovat viljelyhygienia työvaiheiden alusta loppuun sekä huolellinen desinfiointi. Näillä keinoilla pystyt välttämään jo monia kasvintuhoojien aiheuttamia ongelmia. 

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet on parasta aloittaa riittävän aikaisin

Ota luuppi käteen ja poimi vinkit talteen!

Viljelyhygienia ja puhdistaminen

  1. Käytä ainoastaan puhtaita kasvualustoja, ruukkuja, taimikennoja ja työvälineitä
  2. Huolehdi ettei tuotantotiloissa ole roskakasoja ja ylijäämäkasveja
  3. Älä perusta avokompostia lähelle kasvihuonetta ja pidä huolta ettei myöskään huoneiden ulkopuolella ole rikkakasveja
  4. Huolehdi tuotantotilojen ja välineiden huolellisesta pesemisestä ja desinfioimisesta
  5. Käsittele kasvusto tuholaisten ja kasvitautien torjumiseksi raivauksen yhteydessä
  6. Voit tarpeen vaatiessa vaihtaa huoneiden pintamaan

Tiesitkö että: huoneet kannattaa pitää lämpimänä (20–22°C) muutaman viikon ajan kasvuston raivauksesta, jotta mahdolliset tuhohyönteiset eivät ehdi vaipua lepotilaan. Näin koteloasteet ehtivät kehittyä aikuisiksi ja lopulta menehtyvät ravinnon puutteeseen.

Viljelyhygieniaan ei koskaan voi kiinnittää liikaa huomiota!

Hyödynnä tuhohyönteisien ennaltaehkäisyssä biologisia torjuntaeliöitä

Biologisilla torjuntaeliöillä pystyt ennaltaehkäisemään kaikki tärkeimmät tuhohyönteiset kasvihuoneissa. Torjuntaeliöt voi levittää jo heti ensimmäisten taimierien saavuttua. Ennaltaehkäisevä torjunta kannattaa aloittaa heti, etenkin kasvilajeilla, joissa edeltävällä kaudella on esiintynyt tuhohyönteisiä. Torjuntaeliöitä levitetään koko kasvukauden ajan. Käyttö- ja levitysmäärät riippuvat tilanteesta ja olosuhteista. Tarkemmat tiedot ja ohjeet saat myyjiltämme. Ota yhteyttä

Tiesitkö että: kirvat kehittävät siivet populaation kasvaessa ja ravinnon vähentyessä, jolloin kasvinsuojeluaineet eivät enää tehoa. Tutustu edelliseen artikkeliimme Kirvat ovat täällä – onneksi on ratkaisutkin!

Micromukset kyllä pysyvät perässä!

Kirvat ovat täällä – onneksi on ratkaisutkin!

Torjuntaan kestävämmät ja ekologisemmat vaihtoehdot.

Ennaltaehkäise kasvintuhoojat biostimulanteilla ja viljelyn apuaineilla

Boostia ja luonnollista voimaa kasvuun!

Biostimulantit ovat monesti preventiivisesti toimivia, eli vahvistavat kasvien vastustuskykyä. Kemiallinen torjunta on tarpeen, jos kasvustossa näkyy jo oireita. Biostimulantteja voit tämän jälkeen käyttää vahvistamaan kasvin luontaista kasvuvoimaa sekä stressinsietokykyä. Viljelyn apuaineilla voit muun muassa optimoida maaperän rakennetta, vaikuttaa juuriston aktiivisuuteen ja kasvattaa juuriston massaa, jolloin kasvin veden- ja ravinteiden saanti kasvualustasta helpottuu.

Tiesitkö että: esimerkiksi YaraVita® ACTISIL ja monet muut biostimulantit soveltuvat myös luomuviljelyyn! Biostimulantit auttavat kasvia kestämään ääriolosuhteita parantaen myös sadon määrää ja laatua. Se edesauttaa kasvia kestämään myös tuhohyönteisten ja sieni-infektioiden aiheuttamaa bioottista stressiä.

Vältä ongelmia ja ennakoi

Biostimulantit ja viljelyn apuaineet sisältävät vain kasvia hyödyttäviä ominaisuuksia, jotka ovat puolestaan haittaavia tuhohyönteisille sekä taudinaiheuttajille ilman perinteisiä kasvinsuojeluaineita. Muun muassa kuparipohjaiset biostimulantit ovat sienitaudeille haitallisia. Eri biostimulanteilla pystyt torjumaan muun muassa ripsiäisiä, vihannespunkkia, jauhiaisia sekä paljon muita.

Helpotetaan viljelyäsi ja huolehditaan ennaltaehkäisystä yhdessä

Biologisilla fungisideilla ja insektisideillä voit ennaltaehkäistä sienitauteja ja tuhohyönteisiä. Tällaisia ovat esimerkiksi usein viljelyä vaivaavat härmä, kirvat ja ansarijauhiaiset. Biologiset fungisidit ja insektisidit eivät ole vaaraksi kasveille, ympäristölle, kimalaisille eivätkä hyötyeliöille. Ne voidaan yhdistää osaksi biologista torjuntaohjelmaa.

Tiesitkö että: biologiset fungisidit ja insektisidit ovat etuna kasvinsuojelussa, sillä ne eivät muodosta resistenssiä.

Hyötymikrobivalmisteet ja biologiset kasvinsuojeluaineet

Lisäpotkua kasvitauteja vastaan!

Erilaisilla hyötymikrobivalmisteilla ja biologisilla kasvinsuojeluaineilla voidaan ennaltaehkäistä kasvitauteja, kuten taimipoltetta, harmaahometta sekä eri juuristo- ja tyvitauteja. Tällaisia valmisteita ovat esimerkiksi Gliomix, Prestop, Prestop Mix sekä Mycostop. Hyötymikrobivalmisteet parantavat samalla esimerkiksi kasvin itämistä, tasalaatuisten taimien määrää ja stressinsietokykyä.

Tiesitkö että: Gliomix, Prestop, Prestop Mix sekä Mycostop eivät jätä kasviin jäämiä, soveltuvat luomuviljelyyn eivätkä tarvitse varoaikaa ennen sadonkorjuuta!

Ota yhteyttä. Autamme sinua löytämään oikeat ratkaisut!

Kaipaisitko lisätietoa tietystä aiheesta? Voit ehdottaa aihetta sähköpostiosoitteeseen kaisla.gronroos@helle.fi

Lue lisää some-tileiltämme:

Hyvää joulua

Jouluterveisemme

Haluamme antaa joululahjamme hyvään tarkoitukseen ja tänä vuonna lahjan saajaksi valikoitui Icehearts ry:n Turun jaosto. Icehearts ry tekee ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä, jotta yksikään lapsi ei jäisi

Lue lisää